Inloggen
Offertelijst
Winkelmandje

Roel Jansen RJ Networks & Security

Roel Jansen RJ Networks & Security
Geplaatst op 19-12-2021 door René van Dijkhuizen

'Laagspanning opent nieuwe werelden’

Met zijn bul in logistiek zag het er helemaal niet naar uit dat Roel Jansen (46) in de wereld van data en telecominstallaties terecht zou komen. Maar het onvermijdelijke gebeurde. Inmiddels heeft hij al 20 jaar een florerend bedrijf en grootse plannen. Zijn credo? ‘Om te groeien, moet je kunnen loslaten. De uitdagingen van onze medewerkers geef ik graag rugwind. En betrouwbare leveranciers als Cable Concepts Center helpen daar zeker bij.‘

Wie is je vader, wie is je moeder?

‘Eigenlijk ben ik net als in mijn werk van vele markten thuis. Als het hoofd leeg moet, ga ik roofvissen. Snoek, baars: lekker het water op. Ik heb mijn vrouw en twee kids thuis allemaal aangestoken met het wintersportvirus. Eenmaal ‘on board’ waaien de nullen en enen bij de eerste curves je hoofd uit. Ze maken plaats voor frisse, nieuwe gedachten over groei of over de RJ Academy. En als er op zaterdag gespeeld wordt, ga ik op in mijn rol als fanatieke voetbalvader.’

Hoe worden ondernemers geboren?

‘Eigenlijk ben ik bij toeval het vak ingerold. De banen in de logistieke richting, waarvoor ik mijn papieren haalde, lagen niet voor het oprapen. Mijn oog viel op een advertentie voor een junior werkvoorbereider bij Datelnet. De werkvoorbereider die mij aannam vertrok, waardoor ik binnen een week de toevoeging ‘junior’ van mijn kaartje kon gummen. Al op mijn 23ste leidde ik een team monteurs. Iets waarvoor ik mijzelf tot mijn 30ste had gegeven. Toen Datelnet aanvankelijk de zakelijke installaties wilde staken, vroegen de monteurs waarom ik het niet zelfstandig wilde doen. Ik waagde de sprong, alleen trok mijn werkgever zijn keutel weer in. Nu stond ik dus wel buiten, maar had ik ‘nul’ klanten en twee monteurs op de loonlijst! Het riep de ondernemer in mij wakker. Ik nam nog twee monteurs aan en we zijn blijven groeien. Dit tot tevredenheid van de opdrachtgevers van de inmiddels vele projecten die wij door het hele land hebben gerealiseerd. We krijgen energie van blije medewerkers en blije klanten. En zij van ons. Ik zou bijna zeggen: kijk even op onze site.’

Heb je een verklaring voor jullie succes?

‘Ik geloof heilig in de celstructuur. Groeien is loslaten. Werken in autonome teams, die zelf hun beslissingen nemen. Natuurlijk zit daar ook heus weleens een verkeerde beslissing tussen, maar dat is leergeld. Dat heb ik liever dan dat ik de hele tijd ergens wat van moet vinden. We durven en pakken door. Tot we er blauw van afgeven, zou ik haast zeggen. De goede lezers hebben dan een idee wie we bedoelen, maar we voorzien momenteel een groot distributiecentrum in Waalwijk van een gecertificeerd datanetwerk Het is de levensader voor de pc’s, WiFi, bewakingscamera’s, printers, scanners, transportbanden, toegangscontrole, telefonie en voor de meet- en regeltechniek. Een ongelooflijk mooie klus, waarbij we blij zijn met de kennis van 3C. Verrassingen zijn er altijd. De kunst is echter om één keer meer op te staan dan dat je onderuit gaat. Dan heb je alle ervaring nodig.’

Waarom werk je eigenlijk met 3C?

‘Cable Concepts Center is onze preferred supplier. Iedereen kan daar direct bestellen wat hij of zij nodig heeft. 24/7 halen of brengen. Ook de binnendienst heeft productkennis, die sparren graag even met je mee. Wat ik verder prettig aan ze vind is dat hun account managers ook bij ons op het werk komen en dan nog even wat tips & tricks meegeven. Uiteindelijk bespaart ons dat tijd en geld. In dit vak zijn snelheid en betrouwbaarheid alles. Er zijn genoeg leveranciers die een doos kunnen schuiven, maar daar kiezen we niet voor.’

Hoe zie jij de toekomst?

‘POE (power over ethernet) is een uitdagend terrein, waarin nog veel integraties zullen plaatsvinden. Data en Security zullen straks nadrukkelijker in elkaar grijpen. We komen tot de ontdekking dat niet alles driedubbel hoeft, maar dat één sensor zowel zaken kan meten als registreren. Maar dat deze bijvoorbeeld ook de toegangscontrole kan regelen. Data ‘kloppen’ is over. Het inlezen en vastleggen van acties in systemen kan vele malen intelligenter en universeler. Het is mijn taak om dit soort ontwikkelingen te zien en daar richting aan te geven. In mijn bedrijf cijfer ik mezelf weg. Mijn medewerkers staan altijd op één. Ik krijg er een kick van om kennis door te geven. Dit vak is zo specifiek, daar zijn nauwelijks andere opleidingen voor dan de praktijk. Talenten komen vaak bij ons met ‘elektro basiskennis’, maar doen dan nog niet wat wij doen. Daarom is er een RJ Academy in de maak. We gaan dus opleiden!’

Geloof in jezelf

‘Inmiddels zijn we ook zover dat wij in 2021 onze eerste echte vestiging in gaan openen. We werken nu vanuit Schijndel en een sublocatie in het Limburgse Born, maar in september opent dan vestiging Breda. Heel mooi ook dat dit door een van onze medewerkers, die bij ons in 2006 als monteur startte, geleid zal worden. Uiteindelijk is ons idee is om onze klanten in 2025 vanuit minimaal vijf vestigingen te bedienen. Ach, eigenlijk is het ‘vooral doorgaan’. Wie mij anno 2021 45 medewerkers en een prachtige klantenlijst had voorspeld toen ik bij mijn eerste schreden als ondernemer figuurlijk op Ground Zero stond, had ik waarschijnlijk vol ongeloof aangekeken. Toch is er voor mij maar één ding dat telt: houd altijd geloof in jezelf!’

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen